Meny
 

Mattips fra Meny

Meny mattips

Brokkolisalat med bacon

Nå som det er knallvær om dagen er det ikke noe som smaker så godt som grillmaten!

Medarbeiderne i ferskvaredisken hos Meny har som alltid fantastiske oppskrifter til deilig mat klart, og med grillmaten er det intet unntak.

-Nå er det grillmat som gjelder, sier assisterende ferskvaresjef Andreas Støa. Han forteller at det går veldig mye av spareribs med BBQ-saus, og kan anbefale at det serveres med en god coleslaw og en spennende brokkolisalat.

 

SAFTIGE SPARERIBS

Glaserte spareribs på grillen, servert med BBQ-saus, bakte fylte tomater, coleslaw. Saftig, mørt, og full av smak!

 

Ingredienser:

2 kg forkokte spareribs

2 dl god BBQ-saus

2 stk sous vide maiskolber

4 stk plommetomater2 stk grillede paprika

2 stk vårløk

30 g parmesan

2 dl "Meny anbefaler coleslaw"

 

Slik gjør du:

1. Pensle spareribsen med BBQ-saus og grill dem i ca 15 minutter til de er gylne og gjennomvarme.

2. Grill maiskolbene på direkte varme til de er gylne runt hele. Skrap av frøene og bland med finhakket grillet paprika, vårløk og parmesan. Del tomatene i to og skrapå ut innmaten. Fyll tomatene med maisblandingen. Grill tomatene på inndirekte varme i ca 10 minutter til de blir myke.

 

 

BROKKOLISALAT MED BACON

Frisk broccoli, sprøstekt bacon og fyldig majones. Dette er en salat som er lett å like.

 

Ingredienser:

1 stk brokkoli

2 del majones

1 ss sukker

1 ss bringebæreddik

100 g bacon

1 stk rødløk

30 g rosiner

30 g solsikkekjerner

 

Slik gjør du:

1. Rens brokkolien og del den i minibuketter. Husk å bruke stilken også, den er crunchy og god! Kutt bacon i småbiter og sprøstek. Finhakk løken.

2. Visp sammen majones, sukker og eddik. Bruk en god bringebæreddik, det setter selve signaturen på retten. Bland sammen brokkoli, majonesdressing, rosiner, rødløk og solsikkekjerner.

3. Dryss baconet over rett før servering.

 

Da gjenstår det bare å servere og nyte maten!

Sist endret - 22 juni 2018
Romerikessenteret – Footer - Retargeting