Meny
 

Deilig frisk sommersalat

Salattips MENY

Salat med asparges, laks og jordbær.

Tre sommerfavoritter i en og samme salat kan ikke slå feil! Asparges, laks og jordbær.

Crispisalaten gir sprøhet, jordbærene tilfører sødme, og en dressing med lime, chili og ingefær setter fart på smaksløkene. Grill laksen slik at den beholder en «rosa» kjerne og topp salaten med saftige biter. Dryss over basilikum og middagen er klar til servering!

 

Ingredienser til 4 personer:

  • 1 stk crispisalat
  • 1 pose baby leaf
  • 250 g aspargestopper
  • 10 stk jordbær
  • 600 g laksefilet
  • ½ dl olivenolje
  • 1 stk lime
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts finrevet ingefær
  • 1 stk rød chili
  • basilikum
  • salt
  • pepper

 

Slik gjør du:

  1. Rens, skyll og tørk crispisalaten. Kok aspargestoppene raskt i lettsaltet vann (30–60 sek.) og avkjøl i isvann. La toppene få renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  2. Rens og del jordbærene i skiver. Skjær laksen i fire jevne stykker. Drypp over litt olje og krydre lett med salt og kvernet pepper.
  3. Grill laksestykkene i 2–3 min. på hver side over middels høy varme i en grillpanne (eller en vanlig stekepanne). Husk at laksen skal ha en saftig og «rosa» kjerne.
  4. La fisken hvile på en tallerken mens du lager dressingen. Visp sammen olivenolje, limesaft, finhakket hvitløk, ingefær og en klype salt. Rens chilien for frø og finhakk den. Ha ca. 2 ts finhakket chili over i dressingen og legg resten til side så lenge.
  5. Riv crispisalaten i mindre biter og bland den sammen med babyleaf, asparges, jordbær og halvparten av dressingen.

Nyt!!

 

Se www.meny.no/oppskrifter for flere inspirerende oppskrifter

Sist endret - 11 juli 2018
Romerikessenteret – Footer - Retargeting