Meny
 

Bestemors eplekake med kanelkrem

eplekake

Hva er vel bedre enn bestemors nystekte eplekake med kanelkrem? Her har du hemmeligheten hennes. Vi får vann i munnen bare ved å skrive om den....

Slik gjør du

 

Ingredienser:

100 g kransekakemasse eller grov marsipan

2 stk egg

300 g epler, syrlig

25 g mandler

50 g sukker

100 g smør, mykt

50 g hvetemel

1 ts bakepulver

0,5 ts malt kanel

 

Kanelkrem:

1 dl kremfløte

1 dl seterrømme

1 ss sukker

0,5 ts malt kanel

 

Trinn 1

Varm ovnen til 170 grader varmluft. Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. Tilsett en og en spiseskje med mykt smør og pisk godt inn. Spe eggene inn i massen, litt om gangen, under pisking. Til slutt siktes hvetemel og bakepulver inn i massen og blandes inn.

Trinn 2

Smør en rund kakeform og dryss den med hvetemel. Skrell epler, stikk ut kjernehuset og del til eplebåter på 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel.

Trinn 3

Ha kakemassen i den smurte kakeformen og dytt inn alle eplebåtene i kakemassen. Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den i ovnen ved 170 grader varmluft i 45 minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 4

Kanelkrem: Bland sammen alle ingrediensene og pisk til en luftig krem rett før kaken skal serveres.

Tips

Fruktene til denne kaken kan varieres med plommer, pærer eller ananas i biter.

 

Se flere oppskrifter på https://www.rema.no/oppskrifter 

Sist endret - 05 oktober 2018
Romerikessenteret – Footer - Retargeting